Värme

 

Begreppet värme är stort och brett och vi vill egentligen ge er lite vägledning vad vi kan hjälpa till med när det gäller värme i ditt hus. Det finns många värmekällor och just dina och ditt hus förutsättningar styr vad som blir mest lönsamt och effektivt för dig. Vill man inte göra en större investering så kan man tjäna mycket på att installera en luft/luft värmepump och se över sina radiatorer. 

Det som är viktigt att tänka på med en “luft/luft” värmepump är att det är ett komplement till ditt övriga värmesystem. En ensam pump klarar inte av att värma upp ett helt hus när kylan ligger på. Och går temperaturen ner till minus 15 grader utomhus så är det stor risk att den stänger av sig själv pga säkerhetsskäl. Olika fabrikat har olika värden när det gäller detta. 

Radiatorer, golvvärme, fläktelement m.m. är några av de alternativ som blir en del av ett komplett värmesystem. Givetvis hjälper vi er att se över vilket behov ni har. 

Vi kan erbjuda er luft/luft värmepumpar från olika leverantörer och i olika prisklasser. Valet av pump bestäms av husets yta och planlösning och vad man vill få ut av sin värmepump. Kom in till oss så hjälper vi er att välja rätt pump. Vi kan även erbjuda att ni får den installerad och klar av behörig personal till en låg kostnad. Önskar ni utnyttja rotavdrag på installationen så drar vi av det direkt på fakturan. 

Läs mer om

Tips

Tänk på att...

Det är viktigt att underhålla sin luft/luft värmepump för att den ska fungera optimalt. Glöm inte bort att rengöra filtren för att bibehålla optimal värme och energiförbrukning.