Det var en gång...

El & Energi startades 1981 av Bengt och Gunilla Persson i en källare i Öllsjö. De inriktade sig då på elinstallationer och försäljning av värmepumpar. Sedan dess har verksamheten utökats och inriktningen förändrats. 1986 började Gunilla med vitvaruförsäljning ifrån garaget och tre år senare flyttade hela verksamheten till en lokal på Vilanområdet med 50 m2 butiksyta. 1991 var det dags att flytta igen, denna gång till Karlsgatan 38. Företaget blev trångbebott och år 2000 flyttade verksamheten till större lokaler med samma adress. Nu är verksamheten inriktad på försäljning av vitvaror/hushållsmaskiner, kök samt bad & värmeprodukter.

Idag är vi ett av de fem företag som befinner sig i köpcentrat på Karlsgatan 38. Tillsammans med Ljusexperten, Konditori Boulevard, Selecta och Cramo skapar vi Härlövs center.

El & Energis affärsstrategi och idé är att bygga upp en verksamhet bestående av tre försäljningsavdelningar.

  • vitvaror, småel och cookshop
  • köksinredningar
  • badrumsinredningar med tillbehör samt värmeutrustning

För att kunna fullfölja denna affärsidé har vi gått med i två kedjor, för att kunna vara konkurrenskraftiga gällande pris, produkt och kvalité.
Kedjetillhörighet.

 

ELON

Elon är en riktig fackhandel. Vi är störst i Sverige på vitvaror, vi köper alltid in stora volymer och arbetar med få mellanhänder. Det ger dig högsta kvalitet och låga priser på samma gång. Kunskap och service får du på köpet i Sveriges största vitvarukedja. El & Energi blev medlemmar i Elonkedjan april år 1992.

HTH-kök

Startade 1966 med utgångspunkt i idén att "det kan göras bättre" – mycket har förändrats sedan den tiden men HTH:s värdegrund är densamma. HTH kan inte bara skapa snygga och praktiska kök till priser som passar alla plånböcker – vi ger även alla våra kunder unik rådgivning och service som gör det enkelt att skaffa nytt kök. HTHs koncept är ….du får mycket mer hos HTH. År 1994 blev företaget återförsäljare för HTH-kök.

Med hjälp av dessa starka kedjor är vår målsättning att ge dig full service när det gäller ditt hem och hushåll, från den minsta detalj till ett helt nytt kök, badrum eller tvättstuga - en total lösning. Vi välkomnar dig in till El & Energi så finner vi din lösning!